Voorstelrondje

Lieve lezers,
In 2015 merkte ik dat ik als docent biologie geen antwoord kon geven op verschillende vragen over de trend moestuinen. Zo snel als ik dat opmerkte, stonden er een aantal moestuintjes van de Albert Heijn op de vensterbank. Mijn enthousiasme groeide net zo hard als mijn plantjes waardoor al snel de hele vensterbank vol stond. Hier moest dus gauw verandering in komen.

Zo gezegd zo gedaan.. Tijdens het moestuin seizoen in 2015 kon ik gebruik maken van de door mij en mijn vriend zelfgebouwde moestuinkas. Daarnaast hebben wij een stuk gras omgespit en tot moestuin gedoopt. Nog meer enthousiasme volgde en dus ook een uitbreiding van de moestuin voor het moestuinseizoen van 2017. Daarnaast stonden er inmiddels twee zelfgemaakte moestuinbakken naast de kas.

Deze week had ik contact met het bedrijf Vertisign in Giessenburg over de uitbreiding voor het moestuinseizoen van 2018.  Dit bedrijf is opgestart door Wouter Slob in september 2016. Het bedrijf verkoopt verschillende producten met als missie om mensen met beperkte ruimte, middelen en kennis toch een (moes)tuin te laten hebben. Begin februari wordt een kweektafel met twee bakken en een kweekrek met 3 bakken geleverd bij mij zoals op de foto hieronder is weergegeven.

 

 

In mijn volgende twee blogs lees je over mijn moestuinplan voor dit jaar en hoe je zelf zo’n plan maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *