De nieuwe moestuin

Hallo lezers! 

Een lange tijd niets van mij laten horen op de website. Veel drukte met mijn werk en met de verhuizing. In juni 2020 kregen mijn vriend en ik de sleutel van ons nieuwe huisje. We zijn toen gestart met een grote verbouwing in het huis. Binnen kwam het einde in zicht, waardoor ik mijn aandacht op de voor en achtertuin kon vestigen (favoriete bezigheid!). De moestuin verhuist daarom van mijn schoonouders achtertuin naar de achtertuin van mijn vriend en mij, hoe tof! 

De voortuin
Allereerst hebben we de voortuin aangepakt. Deze stond behoorlijk vol met uitgelopen struiken, stenen en grind. Ik ben allereerst gaan zoeken op verschillende websites voor ideeën. Het idee kwam al gauw om twee bakken te maken van verschillende hoogtes voor grassoorten. Er zijn zoveel leuke soorten grasjes, van kleine bolletjes tot grote pluimen! 

In de voortuin heb ik twee dwerg pampas grassen geplaatst. Ik vind deze planten erg mooi, de gewone worden alleen gigantisch.. gelukkig bestaat er een dwerg variant. In de kleine lage bak staan groene carex grassen en ‘pony tails’ 

De achtertuin
Eenmaal de voortuin in orde, konden we plannen maken voor de achtertuin. De ideeën voor de achtertuin zijn wel 100x door mijn hoofd gegaan en uitgetekend. Uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt voor de tegels, gras en natuurlijk de moestuin in de achtertuin.

We zijn een hele tijd bezig geweest met het leeghalen van de tuin. Steencontainer gehuurd voor alle stenen die uit de tuin kwamen. Daarna moesten we alles opvullen met straatzand voordat de stratenmaker aan de slag kon. 

De achtertuin is nog niet klaar, maar we zijn al een eind. De nieuwe schutting is bijna af, het grind tussen de staptegels moet nog en natuurlijk leuke aankleding en plantjes. 

De moestuinbak is sinds vandaag klaar om gevuld te worden. Uiteraard heb ik hier van te voren al over na gedacht, en staan de moestuinbakken in de vensterbank vol met stekjes. Benieuwd? Houd mijn Instagram in de gaten @moestuinmarly , en natuurlijk deze website! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *