De maand juni

Sinds half mei staat alles buiten. Dit jaar is het weer passen en meten waar ik alles kwijt kan (eigenlijk zoals elk jaar haha). Ik krijg vaak ook nog hier en daar zaadjes of bloemen van familie en vrienden. Zoals deze mooie bloemen:

Ik kon een aantal tomatenstekjes echt niet meer kwijt. Die heb ik neergezet bij een plantjesbibliotheek. Dit is vaak een rek of kast in iemands voortuin waar je stekjes kunt achterlaten en in ruil een stekje mee mag nemen. Ik ben benieuwd wie dit jaar mijn tomatenplantjes in zijn of haar tuin heeft staan.

Groeien
Je herkent de tuin niet meer terug! Alles staat in bloem en groeit ontzettend hard. Zo ook de plantjes in de zak aan de schutting. Met het warme weer droogt de grond in de zak snel uit, waardoor de aardbeienplantjes en de Lobelia’s het niet naar hun zin hebben. Snel twee nieuwe potten gehaald om ze te redden. Uiteraard moest de zak wel aangevuld worden met nieuwe plantjes. De witte Bacopa plantjes deden het wel goed, de zak daarom aangevuld met witte en roze Bacopa plantjes. Groeien maar!

Bacopa

Aardbeien plantjes

De doperwt en sperzieboon plantjes komen inmiddels boven de moestuinrekken uit. De eerste peultjes zijn al gevormd, nog even en de eerste doperwten kunnen geoogst worden. De tomatenplantjes blijven nog een beetje achter. Tomatenplantjes geven meestal oogst in augustus. Dit jaar heb ik een aantal zonnebloemen in de bak voor de tomatenplantjes neergezet. Die worden groter dan ik had verwacht. Het ziet er naar uit dat de tomatenplantjes dit juist fijn vinden omdat de blaadjes hierdoor niet snel verbranden.

Zonnebloemen

Zonnebloemen voor de tomatenplantjes

Doperwten

 

De wijnbes groeit ook al hard! Er zitten zelfs al bloemetjes aan, wie weet kunnen we dit jaar al genieten van de zoete bessen. Net zoals de aardbeien uit eigen tuin. Zo ontzettend zoet! Ik kan vrijwel elke dag een aantal aardbeien plukken, en opeten natuurlijk! Dit komt omdat het doordragende aardbeienplantjes zijn. Dat betekent dat ze in de zomermaanden door bloeien, en telkens een paar aardbeien rijp zijn in plaats van een heleboel in 1x.

Wijnbes

Wijnbes

Aardbeienzak

De courgetteplantjes groeien nog niet hard. Ook dit zijn planten die echt even de tijd nodig hebben voordat ze groot genoeg zijn dat ze daadwerkelijk vruchten aan de plant krijgen. De plant is nog niet groot en sterk genoeg. Ik geef de courgetteplantjes een hoop mest, dit hebben ze hard nodig. Zeker als ze straks courgette gaan geven. De voedingsstoffen hebben ze namelijk nodig om vruchten te vormen.

 

De moestuin in de maand juni

Moestuin Marly

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *